BELEEF DE ROZENOOGST IN TURKIJE
In mei ontluiken de knoppen aan de rozenstruiken tot prachtige bloemen. De Rosa Damascena fleurt heel regio Isparta op met haar warme roze kleur. In de bloemblaadjes wordt door de zonnekracht het "kostbare goud" ontwikkeld; de etherische rozenolie.

In het normaal zo rustige authentieke dorpje Senir, is ineens heel wat bedrijvigheid. De destilleerfabrieken maken alles gereed en staan in de startblokken. De rozenoogst gaat beginnen. Vroeg in de ochtend gaan jong en oud naar de velden voor de rozenpluk. Zakken vol met rozen worden door scooters, paard en wagen, vrachtwagens of uitpuilende auto's naar de fabriek gebracht. Daar wordt de productie van rozenolie en rozenwater gestart. Een hartverwarmend en geurig proces.

Zes weken duurt deze rozenoogst en wij maken het weer mogelijk dat je de rozenoogst kunt mee beleven. Tijdens de oogst staan onze gepassioneerde rozenspecialisten klaar om je te verwelkomen, rond te leiden, te laten genieten en zullen alle wetenswaardigheden weer in geuren en kleuren overbrengen.

Kom ons bezoeken tijdens het seizoen. Laat je zintuigen verwennen door de Turkse keuken, geniet van de prachtige omgeving, de overvloed aan Rozengeur en de hartelijkheid van het team. Je bent welkom!